Една от най-големите платформи за порно в света отстрани огромна част от

...
Една от най-големите платформи за порно в света отстрани огромна част от
Коментари Харесай

Скандалът с Pornhub - вече не е смешно!

Една от най-големите платформи за порно в света отстрани огромна част от видеосъдържанието си. Всички видеа, които са били качени от консуматори на уеб страницата Порнхъб вече са евентуално зло. Защо? Милионите видеа бяха свалени, откакто платформата бе упрекната, че е разгласила материали с присъединяване на деца, както и такива, които са снимани без единодушието на участниците в тях.

И най-много откакто Виза и Мастъркард стопираха всички плащания на свои клиенти към Порнхъб.

В началото на пандемията от уеб страницата пуснаха безвъзмезден премиум достъп за всички, тъй като в никакъв случай не сме прекарвали толкоз време в домовете си, а порното би могло да разнообрази изолацията. Много хора се възползваха от едномесечния бонус. Платформата се посещава от към 120 милиона души на ден.

Новините, които в последно време идват от света на половите удоволствия онлайн обаче към този момент не провокират усмивка. Привидно загрижени, само че действително - притиснати - от Порнхъб обявиха, че са подхванали големи стъпки по отношение на сигурността в киберпространството. 

Забраниха качването на видеоматериали от непроверени консуматори. Забраниха свалянето на множеството клипове и изтриха досега качените такива от нелицензирани лица и компании, уточнява CNN. Така 75% от досегашното съдържание стана неуместно. 

След тези промени на уеб страницата от 13,5 милиона видеа останаха малко под 3 милиона.

В бъдеще всички искащи да разгласяват наличие ще би трябвало да станат утвърдени консуматори, като качат своя фотография и потребителско име. Платформата работи от 2007 г. насам и до момента всеки можеше да качи клип на нея. Отсега нататък обаче който желае да го направи, ще би трябвало да мине верификация. Това ще включва и театралничене с документ за идентичност, ако потребителите искат да монетизират видеата си.

Сред изчистените материали е и най-гледаното аматьорско видео, което беше събрало 29 млн. гледания. Само през предходната 2019 г. са качени 6.83 млн. клипа. 

От основаната в Канада компания заяявиха, че са изпреварили всички обществени мрежи, като са оповестили, че цялото наличие на уеб страницата към този момент е от тествани консуматори. Нещо, което Facebook, Инстаграм, ТикТок, Ютуб, Снапчат и Туитър все още не са създали.

" В наши дни всички обществени мрежи носят отговорността да се борят с противозаконното наличие. Решенията би трябвало да се основават на действителните обстоятелства и да се взимат от същински специалисти. Надяваме се, че демонстрираме ясно, че сме образец, който да бъде следван ", безапелационни са от компанията.

Дали в действителност го вършат, с цел да дадат добър образец или тъй като нямат различен избор?

По-рано този месец Порнхъб стана цел на следствие на New York Times, след което главните компании, опериращи кредитни и дебитни карти, взеха решение да не обслужват повече уеб страницата. Разследването изнесе на яве видеа, в които се демонстрират полови издевателства над дами в безсъзнание, като даже има и клип на голо 14-годишно момиче. Според американския публицист, създател на публикацията, канадската компания дава опция материалите да бъдат сваляни непосредствено, което основава предпоставки за по-нататъшното им разпространяване.

От Порнхъб отхвърлиха изцяло обвиняванията и ги окачествиха като " безотговорни и шокиращо погрешни ", само че виждаме, че следствията не се забавиха. Проблемите на платформата ще продължат и в правосъдна зала.

40 дами са завели иск против Порнхъб за присъединяване в трафик на хора. Жените настояват, че платформата се е възползвала от съдържание с незаконен генезис. Всички дами са били жертви на Girls Do Porn, чиито притежатели са упрекнати в полови закононарушения от американските управляващи. Жертвите настояват, че Порнхъб и компанията-майка MindGeek са знаели за обвиняванията против Girls Do Porn, само че все пак са траяли партньорството по сред си, тъй като то е носело доходи.

Основните обвинявания против Girls Do Porn включват заблуждаващи разгласи за работа, която видимо е за модели на долни дрехи, а по-късно излиза наяве, че в действителност се набират порно робини. 40-те дами са се обединили в общ иск, като всяка от тях е кръстена Джейн Доу с персонален номер от 1 до 40. 
" Ранният " Карбовски: " Всеки мъж е опитвал да рейпва "


 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР